Boot op de wal

De vereniging biedt u de mogelijkheid ’s winters uw schip op de wal te zetten. Gegeven de beschikbare ruimte is het niet gezegd dat alle aanvragen worden gehonoreerd. Als dit nieuw voor u is moet u het volgende weten.

Uit het water

• Aan het einde van het zomerseizoen ontvangt u thuis een formulier waarop u kunt aangeven dat u in de winter u boot de wal op wilt. Meestal kunt u kiezen uit twee zaterdagen waarop de boten op de wal worden getakeld.
  • Op de plattegrond in het havenkantoor kunt u zien waar uw schip komt te staan op de wal. U krijgt hierover geen bericht thuis.
  • U moet zorgen voor uw eigen winterbok (craddle), stophout, dekzeil, ladder, etc.
  • U kunt uw winterbok in de week voorafgaand aan de hijszaterdagen neerzetten op het parkeerterrein.
  • Op de hijszaterdag moet u om 08.00 uur aanwezig zijn. De coördinator zal u vertellen wanneer u aan de beurt bent voor hijsen.
  • De kosten van de het op de wal zetten worden berekend door het aantal minuten dat uw schip in de kraan hangt te vermenigvuldigen met een tarief per minuut.
  • Zodra uw boot op uw winterbok staat kunt u uw rekening betalen op het havenkantoor.

Te water

• Het te water gaan vindt plaats op één zaterdag. Meestal is dit de laatste zaterdag van maart.
  • U wordt verwacht om 08.00 uur. Indien u niet aanwezig bent wordt uw schip niet te water gelaten omdat de hijscommissie niet weet of uw schip waterdicht is.
  • Binnen een week na het te water gaan dient uw winterbok van het parkeer terrein opgehaald te zijn.
  • U kunt uw winterbok niet opslaan bij de vereniging.

Botenopdekant_DSC02129

Geplande takeldagen

25 maart in het water

uit het water : geen takeldata ivm renovatie havenkade gedurende winter 2017/2018