Stremming Haringvlietbrug 24 oktober tot 25 november 2016

 

 

In opdracht van Rijkswaterstaat gaan wij in het najaar 140 balken vervangen van het brugdek van de brugklep in de langzaam-verkeerweg van de Haringvlietbrug.

Rijkswaterstaat heeft, in verband met het belang van het doorgaande wegverkeer op de route A4 / A29, besloten dat wij dat werk in de weekenden van november moeten uitvoeren.

Scheepvaartstremming voor hoge scheepvaart :
De beweegbare klep in de Haringvlietbrug zal in de periode van 24 oktober tot maximaal 25 november 2016 (of zoveel korter als mogelijk) niet geopend kunnen worden.
Deze periode is nodig in verband met de aanwezigheid en op- en afbouw van een werkplatform onder de brugklep van de Haringvlietbrug, ten behoeve van de werkzaamheden.

Dit betekent dat de hoge scheepvaart in die periode de brug niet kan passeren.

Wegverkeer
De langzaam-verkeerweg wordt in de weekenden van gestremd voor alle verkeer. Voor (brom)fietsers en voetgangers zal er een pendeldienst beschikbaar zijn. Voor het wegverkeer over de hoofdrijbaan is dan, komende vanuit Zuidelijke richting, slechts één rijbaan beschikbaar voor het verkeer rijdende in de richting van Rotterdam. Op de aanrijroutes naar de brug worden tevoren tijdig borden geplaatst met de aankondiging van de hinder.
De hinder voor de hoofdrijbaan en de stremmingen van de langzaam-verkeerweg voor ander verkeer dan voetgangers en( brom)fietsers.